Deze sessie heeft mijn dromen betekenis gegeven
05/09/2017
een onvergetelijke ervaring
23/04/2018

Eén ayahuasca ceremonie te vergelijken met twee jaar therapie

Voor mij is ayahuasca een bijzondere ervaring geweest. De eerste dag was ontzettend zwaar, omdat ik voor mijn gevoel tegen veel ‘demonen’ moest vechten en het voelde alsof ik al mijn nare ervaringen in één keer ervoer. Ik had het gevoel dat ik geestelijk werd gemarteld en het niet meer aan kon. Ik vond het zo zwaar, dat ik wilde stoppen, maar dat kan natuurlijk niet. Dankzij de begeleiding van Mark en Nadesh, en de fijne muzikale begeleiding (playlist én live), kon ik me uiteindelijk toch overgeven aan ayahuasca, de ervaringen over me heen laten komen, doorzetten en het proces z’n gang laten gaan. Gelukkig heb ik tijdens deze ceremonie ook veel bijzondere en positieve ervaringen mogen hebben, zoals mijn oma die als een engel uit de hemelen naast me neerdaalde, me liefdevol in haar schoot nam en over mijn hoofd streelde. Richting het einde van de ceremonie – die voor mij zo’n 8 uur lang duurde – voelde ik me ook erg opgelucht, alsof ik niet meer hoefde te vechten en de nare ervaringen uit mijn leven nu écht achter me kon laten. Ik kon nu lachen, vrolijk zijn, meezingen en tot rust komen.
Tijdens de tweede ceremonie (de volgende dag) reisde ik vooral door mijn vorige levens en kreeg ik inzicht in de redenen voor mijn lot in dit leven. Dat waren in het begin vooral vervelende ervaringen, maar al snel kwamen er ook veel mooie ervaringen en heb ik me meer dan de helft van de ceremonie – dit keer voor mij in totaal 12 uur lang – heel open, liefdevol, vrolijk en blij gevoeld. Ayahuasca heeft mij laten zien wat mijn verleden is, wat de effecten daarvan zijn geweest op mijn heden en waar ik in de toekomst kan zijn. Een wereld ging voor mij open, alsof het een andere dimensie is waar ik ook kan zijn en tijdens de tweede ceremonie kwam ook een heel actieplan tot me, alsof mij de handvatten werden aangereikt om meer positiviteit en energie uit mijn leven te halen, om uiteindelijk in die dimensie te komen. Nu begrijp ik waarom een vriendin, die psycholoog is, (op basis van haar eigen ervaring) tegen mij zei dat één ayahuasca-ceremonie te vergelijken is met twee jaar therapie. Ik heb zelf twee jaar hulp gehad van een psychotherapeut en op basis van mijn beide ervaringen (twee jaar therapie in het verleden en twee ayahuasca-ceremonies nu) kan ik zeggen dat ze daar gelijk in heeft.
Ik ga de komende tijd flink aan de slag met de inzichten die ayahuasca mij heeft gegeven en ben ervan overtuigd dat deze mij verder zullen helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.