-Een aantal medische en psychiatrische condities kunnen een contra-indicatie zijn voor deelname. Raadpleeg altijd, voordat je begint of een plantmedicijn het een MAO-remmer bevat. Dit is omdat het contra-indicatie is met veel verschillende medicatie en een speciaal ’tyramine vrij’ dieet is verreist voorafgaand de ceremonie. Graag verwijzen wij je naar de ‘ Gezondheid en Dieet ‘ pagina.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Jurema

Tijdens onze ceremonies gebruiken we een plantenextract die ook ook wel Jurema wordt genoemd. De oorsprong van dit extract ligt in Brazilië. Wij hebben ondervonden en onderzocht en in het werken (ook na het ervaren van verschillende settings/ drinken van verschillende plantenextracten) met over de duizend deelnemers beproefd dat deze planten binnen de setting van DiVine de beste resultaten voor ons werk en de deelnemers heeft.

________________________________________________________________________________________________________________________

The Grandmother

Door veel inheemse stammen wordt het beschouwd als een belangrijk en heilig medicijn. Het heeft een bewustzijnsverruimende werking. Het geeft je een kijkje in je ziel en laat je je ‘ware ik’ zien. Het heeft een sterke reinigende, visionaire werking: het geeft diepe inzichten en kan innerlijke blokkades oplossen.

Het brengt je in contact met je essentie, met de jouw goddelijkheid. Je raakt in een staat van verruimd bewustzijn. De poorten der waarneming gaan verder open staan en je neemt de wereld waar op een manier waarop je
dat nog nooit eerder gedaan hebt. Aspecten van de realiteit die normaal verborgen blijven tonen zich aan je.
Er kunnen visioenen optreden met beelden van andere werelden/ dimensies, caleidoscopische patronen, engelen, kleuren die je nooit eerder had waargenomen… In een reis kan je werkelijk alles te zien krijgen. Dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn, een reis kan ook meer inzichtelijk verlopen.

Ook kan de reis  zeer lichamelijk zijn: je kunt energie voelen stromen door je lijf, sterke warmte en kou ervaren en je kunt gaan trillen/beven.

Het heeft een sterk reinigende werking op lichamelijk en geestelijk niveau. Tijdens de ceremonie kan het voorkomen dat je misselijk wordt en moet overgeven. Emotionele en lichamelijke blokkades kunnen op deze manier worden losgelaten, ook wel ‘purging’ genoemd.  Onderdrukte gevoelens kunnen tijdens een reis naar de oppervlakte komen.  Gebeurtenissen uit het verleden die lange tijd weggestopt zijn in het onderbewuste kunnen door het medicijn weer in beeld worden gebracht. Dit kan confronterend zijn, daar waar nodig is er begeleiding aanwezig voor ondersteuning.
Reizigers ervaren vaak diepe, blijvende inzichten waardoor ze op een andere manier naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken.

________________________________________________________________________________________________________________________

De ceremonie

DiVine organiseert sinds 2015 ‘Grandmother’ ceremonies.

Deze vinden plaats op een mooie, sfeervolle locatie  in de polder gelegen in de buurt van Oss. We werken met groepen van maximaal 10 personen zodat we een goede persoonlijke begeleiding (3 tot 4 begeleiders) kunnen waarborgen.  Voor elke deelnemer is een matras aanwezig om comfortabel te kunnen liggen.

Voor de ceremonie is er een introductie en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Als de ceremonie geopend is wordt iedereen gevraagd de intentie voor de reis uit te spreken en daarna wordt het medicijn gedronken.

De ceremonie worden begeleid door muziek (waaronder livemuziek) We proberen je zoveel mogelijk in je eigen proces te laten, maar ondersteunen je graag als je dit wenst of als dit nodig blijkt te zijn. Belangrijk om te onthouden is dat een reis nooit meer is dan dat je aankunt.

We bieden het brouwsel in 2 rondes aan . Het is niet verplicht om twee keer te drinken.  Het medicijn geeft zelf heel goed aan of het nodig is om nog een ronde te drinken. Zo nodig kan je later nog een ronde extra drinken, maar de ervaring zegt dat voor de meeste deelnemers één of twee rondes echt voldoende zijn.

Na ongeveer 6 á 7 uur wordt de ceremonie afgesloten. Sommige deelnemers zijn dan nog aan het reizen en zijn vrij om rustig in de ceremonieruimte te blijven liggen. Uiteraard zal ook na het sluiten van de ceremonie begeleiding aanwezig zijn.

Na de ceremonie zal er in een andere ruimte vers vegetarisch eten bereid zijn. Ook heb je hier alle tijd om uit te rusten, rustig na te praten en ervaringen te delen met andere deelnemers en begeleiders.

________________________________________________________________________________________________________________________

Tweedaags plantmedicijn ‘retreat’

Het kan ook zijn dat je deelneemt aan een tweedaagse  ‘Grandmother & Gandfather’ ceremonie.

____________________________________________________________________________________________

🌿Op dag 1 geven wij een ceremonie met het vrouwelijke medicijn: ‘The Grandmother’.

🌵Op dag 2 vind er met het mannelijke medicijn een ceremonie plaats: Huachuma, ‘the Grandfather’.

Waarom een tweedaagse ceremonie met twee verschillende plantmedicijnen?

Er wordt gezegd dat  ’the Grandmother’  je laat zien wat je mag veranderen, je inzicht geeft in je uitdagingen en problemen, en ‘ the Grandfather’ Huachuma geeft je de kracht om deze verandering te maken.

‘The Grandmother’  is meer een innerlijke reis naar het universum in jezelf  terwijl Huachuma meer een uiterlijke reis is. Huachuma helpt alle opgedane inzichten uit de ‘Grandmother’ reis te integreren in de aardse realiteit.

The ‘Grandmother‘ is vooral bewustzijnsverruimend voor de geest.

Huachuma is een medicijn die vooral veel leert over het lichaamsbewustzijn.

Onze groepsceremonies starten altijd rond 14:00 uur (iedereen is welkom vanaf 13:00 uur). De volgende ochtend houden we altijd een korte sharing rond 10:00 uur en rond 11:00 uur vertrekken de meeste mensen weer.