Huachuma (San Pedro) ceremonie🌵

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de ceremonies van 4 en 18 november. Reserveer hier

nieuwe locatie Huachuma ceremonies per 2022

Huachuma (ook bekend als San Pedro) is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus. Net zoals Ayahuasca, wordt het binnen sjamanistische tradities als een heilige medicijn plant beschouwd. Oorspronkelijk komt de cactus uit het Andesgebergte. De cactus wordt gebruikt om te helen van psychische en lichamelijke  ziektes- en disbalans.

DiVine organiseert maandelijks Huachuma ceremonies.

 

Huachuma wordt gezien als een ‘mannelijk’ medicijn, aards, recht door zee. Hij kan confronterend zijn maar dit zal geleidelijk aan en liefdevol zijn. Hij brengt je terug in je lijf, terug naar de basis en helpt je je gedachten te versimpelen. Hij helpt je inzicht te krijgen over de patronen die je blokkeren naar je potentieel. Hij helpt je alle opgedane lessen te integreren in je hart. Hij brengt je terug in contact met de natuur, te herinneren wie je werkelijk bent. Er zullen ook momenten zijn dat je je bijna nuchter voelt (de werking gaat in golven) maar een enorm fijne intense rust ervaart.

Huachuma is een medicijn die je helpt je doelen helder te krijgen en geeft je de focus en daadkracht om deze in je leven te integreren.

Huachuma verloopt voor de meeste mensen niet persé als een hele ‘visuele reis’ zoals bij ayahuasca of truffels. Dit medicijn werkt sterk ‘aardend’, zet je in het hier en nu en is de grootste leermeester als het gaat om lichaamsbewustzijn. Huachuma zet je in beweging, laat je dieper ademen om innerlijke blokkades los te laten. Hij laat je herinneren werkelijk te voelen en hiermee in het dagelijkse leven om te gaan.

Huachuma/San Pedro heeft dus een sterk reinigende werking op diverse lagen, zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel.

Huachuma is een enorm verbindend middel en laat je veel over jezelf weerspiegelen in de buitenwereld, bijvoorbeeld in de gesprekken die ontstaan of in wat je waarneemt in de natuur. Het laat je opnieuw verbinden met de elementen en te ervaren welke krachten je hier uit kan halen.

De ceremonie

Huachuma is vooral naar buiten gericht. Om deze reden is de setting anders dan een bijv. een truffel of ayahuasca ceremonie. Interactie heeft grote invloed op de ceremonie en innerlijke processen. Bij mooi (droog) weer zal de ceremonie vooral buiten (rondom het kampvuur) plaatsvinden. Er is een mogelijkheid om een wandeling te maken. In de wintermaanden zullen de ceremonies meer binnen (in de ceremonieruimte) plaatsvinden maar er is altijd de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

Ook kan het medicijn zich zeker naar binnen keren. Voor deelnemers die dit ervaren is er altijd ruimte om terug te trekken in de rust.

De groepen bestaan uit max. 10 deelnemers en 3 begeleiders.

Gedurende eerste 4 uur zal de setting ceremonieel zijn. We beginnen de ceremonie met een ‘sharing’ en vragen iedereen zijn/ haar intentie te delen.

Tijdens deze uren zijn we bezig de Huachuma goed te laten integreren. Contact met de natuur (door middel van bijv. een wandeling), de elementen (zoals het vuur) en muziek staan centraal. Met verschillende instrumenten zoals drums, ratels en de didgeridoo maken we gedurende de ceremonie live muziek (iedereen is uitgenodigd mee te doen).  

Een Huachuma reis duurt lang, ga zeker uit van minstens 10 – 12 uur.

De volgende dag zal er een sharing zijn rond 11:00 uur om de ervaringen te delen. Hierna is iedereen weer vrij om zijn of haar reis naar huis te vervolgen.

 

Voor tarieven klik hier

 

Meteen reserveren voor een huachuma ceremonie? Klik dan hier

of stuur een mailtje naar info@divine-healing.nl