Wie zijn wij


Nadesha (oprichter/ ceremonieleider )


Zo lang ik mij kan herinneren voelde ik 'iets' wat ik niet onder woorden kon brengen. Een gevoel alsof er iets niet klopte in deze wereld, in het ‘systeem’. Als kind was ik al enorm gevoelig en pikte ik energieën van anderen op. Hoe ik aanschouwde dat de meeste mensen in overleef-stand leefden, hoe ver de mensen verwijderd waren geraakt van de natuur en hun ware essentie vond ik moeilijk te behappen.

Ik bleef maar zoeken naar ‘de zin van het leven’, ‘wie ben ik?’, ‘wat is liefde?’.. maar naarmate ik ouder werd en hierin geen concreet antwoord op kreeg raakte ik verbitterd, was altijd moe en kreeg fysieke klachten. Er kwam een moment dat ik het gevoel had dat ik het leven niet meer kon ‘dragen’, ook door een aantal trauma’s uit mijn jeugd en het plotselinge verlies van mijn vader raakte ik depressief.

Halverwege mijn twintiger jaren verscheen er iemand in mijn leven die me vertelde over Ayahuasca. Ik voelde mij meteen geroepen om deel te nemen aan een ayahuasca ceremonie. Mijn intentie was om zelfliefde te ervaren en mijn trauma’s te verwerken. Ayahuasca heeft mij geholpen inzicht te krijgen over het verleden, mijn hart meer te openen en mij tot in de kern te laten zien wie en wat ik werkelijk ben.

Na ayahuasca voelde ik dat het leven perfect in elkaar zit, met haar lichte en donkere kanten. Mijn eerste ayahuasca reis was meteen lifechanging en de reizen die daarop volgden hebben mijn leven enorm positief veranderd. Hierop volgde dat ik ook graag met het medicijn wilde gaan werken. Door ayahuasca kwam ik thuis bij mezelf en kreeg ik bevestigd dat sjamanisme altijd al een onderdeel van mijn leven was.

Na een jaar intensief (3 a 4 ceremonies in de week van circa 20 mensen per groep) te hebben begeleid bij een ander ayahuasca centrum heb ik DiVine opgericht. Mijn idee was om kleinschalige ceremonies (tot 10 deelnemers per groep) te organiseren met meer persoonlijke aandacht met een voor iedereen toegankelijke sfeer.

Ook heb ik een enorme passie voor andere plantmedicijnen zoals Huachuma (San Pedro) en Psilocybine waar ik mee werk.

Huachuma, is naar mijn idee een middel die je weer terug met 'beide benen' in de aardse realiteit zet. Het is een krachtig middel die je leert leiderschap te nemen over je gevoelens (verantwoording nemen en deze ook durven toelaten) en het leert je alles over waar je grenzen liggen. Dit is waarom ik Huachuma ceremonies perfect vind aansluiten op een psilocybine of ayahuasca ceremonie. Psilocybine werkt voor mij vooral inzichtelijk en heeft mij minstens net zo veel lessen mogen geven als ayahuasca heeft gedaan! Het laat me dieper verbinden met moeder Aarde en laat me zien hoe het Universum opgebouwd is uit energie en vibraties, hoe dat alle mogelijkheden in het leven oneindig zijn.

Tijdens de Huachuma ceremonies kan ik mensen niet alleen helpen te verbinden met de gevoelswereld, maar ook met de natuur, waar mijn allergrootste passie ligt. Huachuma laat mij volledig te waarderen mens te zijn. Door Huachuma voel ik me gegrond, veilig in mezelf en ben ik meer doelgericht. Dankzij Huachuma ben ik meer vrij van het overmatig denken en is mijn creativiteit veel meer gaan stromen. Het leert me kwetsbaar te durven zijn en hier mijn kracht uit te halen. Ook heb ik enorme een passie voor muziek gekregen en ik vind het fantastisch om samen met mijn team een mooie ceremonie neer te zetten met veel live muziek.

Door persoonlijke ervaring met 'ademcoaching' en de grote fascinatie die daar op volgde ben ik zelf ook gediplomeerd ademcoach geworden. Ademcoaching helpt mijn gevoel te doorvoelen zodat blokkades op fysiek en emotioneel niveau verwerkt kunnen worden.

Door plantmedicijnen heb ik mijn levensmissie kunnen vinden en dat is om mensen, op een luchtige en speelse manier, te helpen met innerlijke bewustwording, dichter bij de natuur te brengen, men te inspireren hun hart te volgen en authentiek te mogen zijn.

Ik ben dankbaar dat ik de plant medicijnen kan assisteren, en dat ik duizenden mensen heb mogen begeleiden in hun proces. Met heel mijn hart zal ik mijn werk voortzetten.

Michel (begeleider)


Meer info binnenkort!