Huachuma (the Grandfather) ceremonie🌵

 

Huachuma (ook bekend als San Pedro) is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus. Net zoals Ayahuasca, wordt het binnen sjamanistische tradities als een heilige medicijn plant beschouwd. Oorspronkelijk komt de cactus uit het Andesgebergte. De cactus wordt gebruikt om te helen van psychische en lichamelijke  ziektes- en disbalans.

 

 

Huachuma verschilt heel erg van Ayahuasca.

Het zijn twee medicijnen met ieder een eigen karakter.

Huachuma wordt gezien als ‘mannelijk’ medicijn, aards, recht door zee. Hij kan confronterend zijn maar dit zal op de een liefdevolle manier zijn. Hij brengt je terug in je lijf, terug naar de basis en helpt je je gedachten te versimpelen. Hij helpt je inzicht te krijgen over de patronen die je blokkeren naar je potentieel. Hij helpt je alle opgedane lessen te integreren in je hart. Hij brengt je terug in contact met de natuur, te herinneren wie je werkelijk bent. Er zullen ook momenten zijn dat je je bijna nuchter voelt (de werking gaat in golven) maar een enorm fijne intense rust ervaart.

Huachuma is een medicijn die je helpt je doelen helder te krijgen en geeft je de focus en daadkracht om deze in je leven te integreren.

Huachuma is voor de meeste mensen niet heel erg ‘visueel’ zoals bij ayahuasca of truffels. Op fysiek gebied gebeurt er veel tijdens een huachuma reis, voor velen op een fijne manier en je zult ervaren dat huachuma je opnieuw bewust laat worden van je fysieke vermogen. Overgeven kan, maar komt niet vaak voor zoals bij ayahuasca.

 

Huachuma/San Pedro heeft dus een sterk reinigende werking op diverse lagen, zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel.

Een reis met Huachuma is een reis met veel zachtheid, daarin kunnen we ook zien waar eventuele belastende zware energieën vastgehouden worden, persoonlijke issues uit het verleden kunnen naar boven komen, we krijgen te zien waar het vandaan komt, en wat de leer hierin is. Door simpelweg te kijken, te zien en ervaren wat er in het hier en nu ervaren mag worden, kunnen we onszelf hierin helen en bevrijden.

Huachuma is een enorm verbindend middel en laat je veel over jezelf weerspiegelen in de buitenwereld, bijvoorbeeld in de gesprekken die ontstaan of in wat je waarneemt in de natuur. Het laat je opnieuw verbinden met de elementen en te ervaren welke krachten je hier uit kan halen.

De ceremonie

Huachuma is vooral naar buiten gericht. Om deze reden is de setting anders dan een bijv. een psilocybine of ayahuasca ceremonie. Interactie heeft grote invloed op de ceremonie en innerlijke processen. Bij mooi (droog) weer zal de ceremonie vooral buiten (rondom het kampvuur) plaatsvinden. Er is een mogelijkheid om een wandeling te maken en misschien vind je het fijn om de boerderijdieren op te zoeken die op het terrein te vinden zijn. In de wintermaanden zullen de ceremonies meer binnen (in de woonboerderij) plaatsvinden maar er is altijd de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

Ook kan het medicijn zich zeker naar binnen keren. Voor deelnemers die zit ervaren is er genoeg ruimte om terug te trekken in de rust.

De groepen tijdens een ceremonie bestaan uit max. 12 deelnemers en 3 begeleiders.

Gedurende eerste 4 uur zal de setting ceremonieel zijn. We beginnen de ceremonie met een ‘sharing’ en vragen iedereen zijn/ haar intentie te delen.

Tijdens deze uren is men bezig de Huachuma goed te laten integreren. Contact met de natuur (door middel van bijv. een wandeling), de elementen (zoals het vuur) en muziek staan centraal. Met verschillende instrumenten zoals drums, ratels en de didgeridoo maken we gedurende de ceremonie live muziek (iedereen is uitgenodigd mee te doen).  

 

Een Huachuma reis duurt lang, ga zeker uit van minstens 10 – 14 uur.

De volgende dag zal er een sharing zijn rond 11:00 uur om de ervaringen te delen. Hierna is iedereen weer vrij om zijn of haar reis naar huis te vervolgen.

 

Rapé

Tijdens de Huachuma ceremonie maken wij ook gebruik maken van Rapé (spreek uit als ha-pee). Gebruik hiervan is niet verplicht. Dit is een sjamanistisch medicijn dat voor duizenden jaren wordt gebruikt in de inheemse stammen van de Amazone, met zijn oorsprong in Brazilië) in ayahuasca ceremonies. Rapé is een ‘snuifsel wat bestaat uit een mix van verpulverde planten/ tabak.

Rapé is heel krachtig, helend en reinigend op ieder niveau. Het helpt je de huachumareis te verdiepen. Het gebruik van Rapé heeft als doel om je diep te verbinden met de spirits van de natuur en deze krachten aan te roepen voor fysieke en spirituele healing.

Rapé biedt ondersteuning bij het openen en reinigen van de chakra’s en zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde en kan een helend effect hebben op ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Rapé kan helpen bij het openen van het derde oog en het ontkalken van de pijnappelklier, helpt negatieve gedachten patronen en spanning los te laten, brengt rust en mentale helderheid.

De rapé wordt door middel van een speciaal pijpje in de neus geblazen. Wanneer je door de eerste ‘prikkel’ heen bent volgt de zogenaamde ‘grounding’. Je wordt direct geaard, dit helpt tijdens de ceremonie om door een bepaalde fase heen- of uit te komen.

Na enkele minuten treed een kalmerende werking op. De werking van rapé is tussen de 5-15 min.

Ademcoaching

Tijdens de huachuma ceremonie is het ook mogelijk om een individuele sessie ademcoaching te ondergaan. Klik hier voor meer info.

 

Wij organiseren de ceremonies ook vaak in ’twee-daagse Truffel + Huachuma retraites’

Dag 1: Truffel ceremonie .

De kracht van de magische truffels geeft diepe inzichten over jezelf en het leven. Het laat zien waar jouw blokkades liggen en waar je aan mag werken.

DAG 2: San Pedro / Huachuma

Deze sluit heel mooi aan op de Truffel reis :

De kracht van San Pedro helpt je bij het helen van het emotionele en fysieke blokkades. Het laat je op diep niveau verbinden met jezelf, de natuur en mensen om je heen. Het leert je hoe je gezonde grenzen kunt stellen en hoe je leiderschap neemt over je gevoelens.

 

Kosten

De kosten voor een huachuma ceremonie zijn €220 (incl BTW). Een tweedaagse ceremonie kost €360 (Magic Truffle + Grandfather retreat)

De aanbetaling bedraagt €100 om de reservering vast te zetten. Het restantbedrag wordt op de dag van de ceremonie afgerekend.

Meteen reserveren voor een huachuma ceremonie? Klik dan hier

of stuur een mailtje naar info@divine-healing.nl