MAGISCHE TRUFFELS

 

De magische truffels (en/ of paddestoelen) worden al eeuwenlang gebruikt in ceremonies geleid door sjamanen in Midden- en Zuid-Amerika. Sinds enkele decennia zijn ze bekend in de westerse wereld.

Als je klaar bent om de wereld van natuurlijke psychedelica te ontdekken zijn de magische truffels een goede keuze.

De truffels kunnen veel betekenen voor mensen die te kampen hebben met angsten, stress,  burn-out klachten, verdriet, negatief zelfbeeld, verslavingen en depressies.

De truffel ceremonie

Van de magische truffels zetten we een thee. Ook gebruiken we extracten van de passiebloem (licht MAO-remmende werking) zodat de werkzame stof, psilocybine beter door het lichaam kan worden opgenomen en haar werking beter kan uitvoeren.  Als de ceremonie begint vragen we je je intentie voor de truffelreis uit te spreken.

Tijdens de ceremonie zal er live muziek aanwezig zijn afwisselend met momenten van stilte. Gedurende eerste uren blijven de deelnemers binnen (liggend op matras) en zal de reis naar binnen gekeerd zijn. In de latere uren, als de werking meer naar buiten keert, zal de ceremonie bestaan uit meer interactie en is er de mogelijkheid om naar buiten te gaan. De ceremonie ruimte is ingericht op een manier dat de deelnemer zijn of haar reis maakt op een eigen vaste plek/matras. De groep zal bestaan uit rond de 6 deelnemers.

Na ongeveer 10-45 minuten zal je reis beginnen. De effecten die in het begin vaak optreden zijn: het warm of juist heel koud krijgen, het scherper worden van je zintuigen, lichte vervormingen van de omgeving. Naarmate de reis vordert kunnen de visioenen duidelijker worden en ga je meer de diepte in. Emoties en inzichten zullen zich openbaren en de truffels zullen hun helende werking uitvoeren.

Truffels laten je de illusie van het bestaan zien en brengen je in contact met je ware zelf. Ze brengen je in contact met Moeder Aarde, het brengt je meer in contact met de natuur dan je ooit was. Ook kun je heel sterk verbonden voelen met ‘het goddelijke’, andere dimensies waarnemen en soms ook andere wezens.
De diepe inzichten op zielsniveau zorgen vaak voor een blijvende verandering en je zal de wereld op een andere manier gaan waarnemen.
Net als een ayahuascareis kan een truffelreis best confronterend zijn, daarom is er altijd liefdevolle begeleiding aanwezig in de ceremonieruimte om je te ondersteunen waar nodig is.

We hebben jarenlang ervaring met truffels en bieden een veilige omgeving om de helende kracht van dit medicijn te ervaren.

De duur van een truffelreis kan varieren tussen de 4-8 uur.

Na de ceremonie zal een lichte maaltijd geserveerd worden en kan de deelnemer zijn of haar ervaring delen met de andere deelnemers of begeleiders. De ceremonies starten altijd in de ochtend (aanvang 10:00 uur) en verwachten we dat de meeste deelnemers begin van de avond weer uit hun reis zijn. Als de Psilocybine is uitgewerkt kunnen de deelnemers weer naar huis. Indien gewenst is overnachting bij te boeken.

 

Magische truffels of ayahuasca?

 

Het verschil is naar onze mening dat Truffels een meer aardse energie hebben dan onze Ayahuasca variant (jurema). De ayahuasca die wij gebruiken heeft een meer kosmische energie. Veel mensen ervaren truffels als een meer mannelijke energie en ayahuasca als een vrouwelijke.

Een ander groot verschil is dat je bij het gebruik van truffels meestal niet hoeft over te geven (al is dat zeker niet uitgesloten, omdat overgeven ook hoort bij bepaalde reinigingsprocessen, in het lichaam). Magische truffels worden door heel veel mensen ervaren als liefdevol en vrij,  terwijl ayahuasca je letterlijk mee kan nemen aan je oren en je de lessen geeft die je op dit moment, zal moeten ervaren. ayahuasca heeft vaak een meer dwingende (streng maar rechtvaardige) energie dan de magische Truffels hebben. Als ayahuasca je nog een stapje te ver is, is het verstandig om met magische Truffels te beginnen.

Voor de meeste mensen is ayahuasca vaak effectiever dan truffels, maar de één is zeker niet ‘beter’ dan de ander. Er zijn ook zeker mensen die juist meer baat hebben gehad bij het gebruik van truffels dan van ayahuasca. Ieder mens is anders, er is niet één weg maar er zijn vele wegen.

Voel met je hart wat bij jou past en laat je hierdoor leiden.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Uit recente onderzoeken is gebleken dat paddestoelen effectief zijn bij de behandeling van depressie, bepaalde vormen van hoofdpijn, angst voor de dood bij terminale kankerpatienten. Uit een studie bleek dat 70% van de deelnemers de truffel/paddestoelen reis in de top 5 meest belangrijke levensgebeurtenissen plaatsten.

 

Contra-indicaties voor het gebruik van truffels:

  • Niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Niet gebruiken als je ernstig depressief bent of lijdt aan psychose
  • Niet combineren met drugs of alcohol, of medicatie die je zenuwstelsel beïnvloed (zie pagina ‘Dieet en Gezondheid voor meer info)

 

Omdat wij bij de truffels ook een thee van passiebloem serveren, welke een een licht mao-remmende werking heeft is het belangrijk om je ten minste 3 dagen voor de ceremonie te houden aan het ayahuasca dieet. Lees de pagina ‘Dieet en gezondheid’ aandachtig door, klik Hier voor meer info

 

Veel mensen gebruiken de truffels om zogenoemd te ‘trippen’ in een recreatieve setting. Wij willen duidelijk maken dat dit absoluut niet aan de orde is binnen onze setting. Bij deelname zal ook worden geïnformeerd naar de intentie van de deelnemer en zullen we van te voren een intake afnemen om zeker te weten of deelname aan een truffelceremonie geschikt is.

 

 

Wil je deelnemen aan een truffelceremonie bij DiVine? Neem dan een kijkje in onze Agenda wanneer de truffelceremonies georganiseerd worden.

Ook zijn wij net als met ayahuasca ook beschikbaar voor privé ceremonies. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Klik Hier voor Tarieven

 

Wil je weten wat onze persoonlijke ervaring is met Magische Truffels ? Check dan de onderstaande video van Nadesha: