Klik hier om terug te gaan naar onze homepage

Ayahuasca

 

 

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een bittere medicinale drank die al duizenden jaren gedronken wordt door inheemse stammen in het Amazone gebied en wordt beschouwd als het belangrijkste medicijn. Het heeft een bewustzijnsverruimende werking. Ayahuasca word ook wel “vine of the soul” genoemd: liaan van de ziel. Het geeft je een kijkje in je ziel en laat je je ‘ware ik’ zien. Het heeft een sterke reinigende, visionaire werking: het geeft diepe inzichten en kan innerlijke blokkades oplossen.

Ayahuasca bestaat uit 2 plantcomponenten. Een component bevat een MAO-remmer en de andere component bevat DMT (deze zorgt voor oa visioenen) De MAO-remmer zorgt ervoor dat de DMT niet wordt afgebroken in de maag, zodat de DMT door het lichaam kan worden opgenomen en de hersenen kan bereiken. De combinatie van deze 2 stoffen maakt samen de ayahuasca.

Tijdens onze ceremonies gebruiken we de combinatie van Syrian Rue (Peganum Harmala) en Mimosa Hostilis. Deze Ayahuasca variant wordt ook wel Jurema  genoemd. Wij hebben ondervonden en onderzocht en in het werken (ook na het ervaren van verschillende settings/ drinken van verschillende plantenextracten) met over de duizend deelnemers beproefd dat deze masterplanten binnen de setting van DiVine de beste resultaten voor ons werk en de deelnemers heeft.

Ayahuasca is een entheogeen middel. Dit betekent ‘afkomstig van de god in onszelf’. Het brengt je in contact met je eigen essentie, met de jouw goddelijkheid. Je raakt in een staat van verruimd bewustzijn. De poorten der waarneming gaan verder open staan en je neemt de wereld waar op een manier waarop je
dat nog nooit eerder gedaan hebt. Aspecten van de realiteit die normaal verborgen blijven tonen zich aan je.
Er kunnen visioenen optreden met prachtige beelden van dieren, caleidoscopische patronen, engelen enz.
Ook kan de ayahuasca ceremonie zeer lichamelijk zijn: je kunt energie voelen stromen door je lijf, sterke warmte en kou ervaren en je kunt gaan trillen/beven.

Ayahuasca heeft een sterk reinigende werking op lichamelijk en geestelijk niveau. Tijdens de ceremonie kan het voorkomen dat je misselijk wordt, moet overgeven of diarree krijgt. Emotionele en lichamelijke blokkades kunnen op deze manier worden verwijderd. Gevoelens kunnen tijdens een reis enorm versterkt worden. Intense boosheid, verdriet, vreugde of angst kunnen naar boven komen. Gebeurtenissen uit het verleden die lange tijd weggestopt zijn in het onderbewustzijn worden door ayahuasca weer in beeld gebracht. Dit kan heftig en confronterend zijn, maar is nodig om jezelf te helen.
Reizigers ervaren vaak diepe, blijvende inzichten waardoor ze op een andere manier naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken.
Ayahuasca is een serieus middel waar we met veel respect mee omgaan. Het kan diepe emotionele processen in gang zetten en het is vaak hard werken. We vragen dan ook om respect voor de ayahuasca en respect voor andere deelnemers aan de ayahuasca ceremonie.

 

De ceremonie

Onze ceremonies vinden plaats op onze mooie, sfeervolle locatie  in Diemen. We werken met groepen van maximaal 10 personen zodat we een goede persoonlijke begeleiding (3 tot 4 begeleiders) kunnen waarborgen.  Voor elke deelnemer is een matras aanwezig om comfortabel te kunnen liggen. Wij zorgen voor een flesje water, tissues en een emmertje (voor het eventuele overgeven)

Voor de ceremonie start zullen we je kort wat uitleg geven over ayahuasca en de ceremonie en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Als de ceremonie geopend is wordt de ayahuasca gedronken en wordt na het eerste drankje gevraagd om je intentie uit te spreken.

De ceremonie worden begeleid door muziek (waaronder livemuziek) We proberen je zoveel mogelijk in je eigen proces te laten, maar ondersteunen je graag als dit nodig blijkt te zijn. Een arm om je heen of een bemoedigend woord kan van enorme waarde zijn tijdens je proces. Belangrijk om te onthouden is dat een ayahuascareis nooit meer is dan dat je aankunt.

We bieden de ayahuasca in 2 rondes aan. Het is niet verplicht om twee keer te drinken. Ayahuasca geeft zelf heel goed aan of het nodig is om nog een ronde te drinken.

 

Na ongeveer 6 uur wordt de ceremonie afgesloten. Sommige deelnemers zijn dan nog aan het reizen en zijn vrij om rustig on de ceremonieruimte te blijven liggen. Uiteraard zal ook na het sluiten van de ceremonie begeleiding aanwezig zijn.

Na de ceremonie zal er in een andere ruimte vers vegetarisch eten bereid zijn. Ook heb je hier alle tijd om uit te rusten, rustig na te praten en ervaringen te delen met andere deelnemers en begeleiders.

Het kan ook zijn dat je deelneemt aan een tweedaagse ceremonie. De tijd tussen de twee ceremonies in zullen er geen activiteiten zijn en ben je vrij in de overlappende tijd hoe je deze wilt invullen. We zijn gevestigd in een prachtige woonboerderij waar je kunt genieten van de mooie omgeving, het polderlandschap en de boerderijdieren die op het terrein rondlopen.

 

Onze groepsceremonies starten altijd rond 15:00 uur (iedereen is welkom vanaf 14:00 uur) zowel vrijdag als zaterdag. De volgende ochtend houden we altijd een korte sharing rond 10:00 uur en rond 11:00 uur vertrekken de meeste mensen weer.

Lijkt een privé (individueel/ duo of t/m 6 personen)  ceremonie je prettiger? Dit kan bij men thuis plaatsvinden op onze locatie in Eindhoven (tot 4 mensen) .

Voor de privé ceremonies gelden andere tarieven. Zie de ‘Tarieven’ pagina.